Landschapsrinrichting 1

Watelle: vakmanschap in landschap

Uw gras is groener met extensief beheer

Wél het plezier van gras, maar niet de sleur van maaien? Dat kan! Kies voor onderhoudsarm gras, en twee tot drie maaibeurten per jaar volstaan. Extensief beheer is dus de ideale oplossing voor grote domeinen met weidse grasvelden, zoals hoeve- en kasteeltuinen. Vraag raad aan de groenadviseurs van Watelle. Zij laten natuurlijke hagen groeien als omheining en garanderen continu bloemen dankzij de natuurlijke bevruchting door bijen en vlinders.

Verkikkerd op poelen

Watelle draagt zorg voor de karakteristieke kenmerken van het landschap en de regionale natuurwaarden. Het beste bewijs zijn onze kikkerpoelen, een ware kweekvijver van biodiversiteit. Ze trekken allerlei waterdieren zoals salamanders aan en verleiden majestueuze watervogels tot een kort bezoek of het zoeken van een broedplaats. Bovendien is een waterpoel een echte sfeermaker en een groene blikvanger in uw tuin. 

Landschapsinrichting van uw domein

Strekt uw domein zich uit over meerdere ha? Integreer uw hoeve- of kasteeltuin dan in het landschap. Met slimme landschapsinrichting creëert u één naadloos geheel. Watelle wisselt graasweiden, hooiland en bloemenweiden strategisch af. Houdt u van leven in de brouwerij en herkauwt er een kudde Schotse koeien in uw weide? Dan installeert Watelle stijlvolle veeroosters en vangboxen, zodat de schoonheid van uw natuurlijke omgeving intact blijft.

Bovendien verbinden wij uw terrein via slingerende kasseiwegen en dolomietpaadjes met uw tuin en woning.

Watelle blinkt uit in tuinontwerp en tuinaanleg voor particulieren.
Nood aan verfrissing? Ontdek onze zwemvijvers en eco-zwembaden.
• Watelle is een veelgevraagde groenpartner van architecten en openbare instellingen.