Landschapsbeplanting en solitaire heesters

Kwekerij

In onze kwekerijen in Oedelem en Damme kunt u ter plaatse bomen uitkiezen en uw project een persoonlijke toets geven. Ons assortiment bestaat uit grote solitaire, meerstammige bomen, heesters, unieke en streekeigen boomsoorten. De bomen worden om de 2 à 3 jaar door ons verplant en gesnoeid om zo optimaal en natuurlijk mogelijk te groeien.

Contacteer ons

Uw boom uit onze kwekerij

We bieden een speciaal en uniek assortiment aan van streekeigen bomen en meerstammen die bij ons ter plekke opgekweekt zijn.

Onze bomen, struiken en bloemen krijgen de vrijheid om te groeien zoals ze willen en zijn omgeven door grasland. Wij voeren een ecologisch maaibeheer in onze kwekerij. Om de biodiversiteit van de grazige en kruidige vegetatie in de kwekerij te verhogen, maaien we twee keer per jaar. In het lange gras en bloemenweide kunnen bijtjes en vlinders zich volledig uitleven om een biologisch evenwicht te garanderen.

Watelle Kwekerij 5
Watelle Kwekerij 175
Watelle Kwekerij 155

Onze bloemenweide is gevuld met zo veel mogelijk verschillende bloemsoorten die de bijen van nectar voorzien. Hoe groter de biodiversiteit, hoe aangenamer voor de bijtjes en vlinders.
Zo zorgen zij voor volle honingraten waar wij heerlijke honing van kunnen maken. Daarnaast is er sinds kort ook een nieuw product: onze eigen gin op basis van honing.

We hebben niet alleen voor de bijen en vlinders aandacht, ook ooievaars en andere vogels helpen wij een handje. Zelfgemaakte ooievaarspalen en faunapalen zorgen ervoor dat de vogels een eigen, hoog nest kunnen maken. Deze palen kunnen onderdeel vormen van uw tuin en vogels de mogelijkheid bieden om in uw tuin te logeren.

Bij ons kunt u ook terecht voor grind of schors om uw oprit, groenborder of tuin te vervolledigen. Contacteer ons voor de actuele voorraad of om een afhaalmoment te bespreken.