Projecten landelijke zwemvijvers 1

Projecten landelijke zwemvijvers

Zwemvijver in bosrijke omgeving - in aanleg

Deze zwemvijver bestaat uit een mooi, ruim, rechthoekig zwemgedeelte in combinatie met een organische biozone. Om optimaal van de Swimming Pond te genieten wordt er een houten terras voorzien waar men kan zonnebaden. De achterliggende wadi staat dankzij een houten vlonderpad in verbinding met de zwemvijver.

Zwemmen in natuurlijk water in de zwinstreek.

De organische Swimming Pond en bijpassende vaste plantenborder passen perfect in deze landschappelijke tuin. De zwemvijver is zichtbaar vanuit de woning, waardoor de eigenaars het hele jaar door van hun Swimming Pond kunnen genieten. Er werd gekozen voor een goede, sterke beplanting zowel in als rond de zwemvijver. Vogels, vlinders en bijen worden hierdoor aangetrokken, de ecologische biodiversiteit is hier dus zeker aanwezig.

Zwemvijver met snijbloemenborder

Een strakke Swimming Pond in een landelijk kader. De zwemvijver vormt het middelpunt in de tuin en is zichtbaar vanuit de woonkamer. Er is een prachtig zicht op de historische stad Damme en haar typisch landschap; de uitgestrekte weides en de bomenrij langs de Damse Vaart. Op vraag van de klant werd een snijbloemenborder aangelegd, waardoor ze zowel binnen als buiten van de prachtige, kleurrijke bloei kunnen genieten.

Swimming Pond in de Vlaamse Ardennen

In een landelijke tuin in de Vlaamse Ardennen hebben wij deze zwemvijver geïntegreerd. Het rechthoekig zwemgedeelte wordt gecombineerd met organische vormen waardoor het mooi past in het landelijk kader. Doordat er op het terrein hoogteverschil aanwezig is, hebben we met een betonnen keermuur gewerkt. Deze wordt gecamoufleerd door een wintergroene wolk in Osmanthus heterophyllus.

Zwemvijver met organische vormen

Dit is een zwemvijver geplaatst in de zwinstreek. Dit project is gerealiseerd in samenwerking met architect Erik Dhont.

Zwemvijver in landschapstuin

Dit is ons winnende project voor Beste Vlaamse Tuinaannemer 2014-2015. Hier wou de klant een zwemvijver om baantjes te kunnen zwemmen, en toch de integratie in de natuurlijke tuin.