Projecten landelijk eco-zwembad 1

Projecten landelijk eco-zwembad

Nieuw project: Een écht zwembad, volledig natuurlijk!

Als Biotoppartner heeft Watelle uit Sijsele-Damme opnieuw een natuurlijk zwembad gerealiseerd. De opdrachtgevers zochten een écht zwembad zonder chloor. We hebben dit gerealiseerd door het filter- en zwemgedeelte in dit project van elkaar te scheiden.
Het filtergedeelte bestaat uit een natuurlijke plantenfilter dat ondersteund wordt door de speciale fosfaatfilter van Biotop. De plantenfilter in combinatie met de ‘Phostec’, heeft zichzelf bewezen als dé combinatie om het hele jaar rond helder water te hebben zonder ondersteunende chemicaliën.

Niet zomaar een zwembad
Deze Living Pool van Biotop heeft een zwemgedeelte van 15x4m en is omkaderd in een landschappelijk geheel. Het is voorzien van een Solar lamellendek uit polycarbonaat (om warmte van de zon om te zetten naar warm water) en Insupool isolatie (om de temperaturen van het zwembadwater aangenaam hoog te houden).

Dit ecologisch zwembad, een zogenaamde biopool, is afgewerkt met een PVC Liner die speciaal ontwikkeld is voor de toepassing in natuurlijk zwemwater. Dit zorgt er ook voor dat het uiteindelijke resultaat alle gewenste gelijkenissen heeft met een ‘normaal’ zwembad.

Het zwembad heeft verder nog een trap en is afgewerkt met hetzelfde materiaal als de omranding, namelijk Jaddish natuursteen (leverancier Stone Olsene). Er werden ook twee ledlampen ingebouwd die van kleur veranderen.

Hét perfecte voorbeeld van hoe een ecologisch zwembad van Biotop veel meer is dan ‘zomaar’ een zwembad! Het is een natuurlijk en duurzaam concept dat enerzijds uw ecologische voetafdruk tot een minimum beperkt en u anderzijds toestaat te zwemmen in helder water zonder chemicaliën.

Bent u even overtuigd als ons over dit project? Contacteer Biotoppartner Watelle voor vrijblijvend advies of maak een afspraak!”