Tuinen en landschappen

Een hart voor groen

Wij zijn de tweede generatie van ons familiebedrijf, opgericht in 1986. Door onze uitzonderlijke passie voor tuinarchitectuur en natuur zorgen wij ervoor dat u eindeloos kunt genieten van uw tuin, het hele jaar door. In onze tuinen en landschappen combineren we een passie voor ecologie met duurzame materialen. Onze activiteit behelst private tuinen, landschapsparken, natuurgebieden en daktuinen, maar ook aanleg bij bedrijfsgebouwen, grond- en verhardingswerken als de aanleg van vijvers. Graag voeren we uw droomproject uit.

                                       - Pieter & Dries -

Bekijk onze realisaties
Service en kwaliteit

Tuinarchitectuur & aanleg

Bij het wijzigen van een open ruimte is aandacht voor kennis van plaatsgebonden elementen en omgevingsfactoren cruciaal. Daarbij staan duurzaamheid en creativiteit centraal. Onze geschoolde medewerkers en eigen machinepark staan klaar om elk project op de meest efficiënte manier uit te voeren.

Meer info over Tuinarchitectuur & aanleg
SS 20120818 Watelle 0509
SS 20120818 Watelle 0299
Landschapsbeplanting en solitaire heesters

Boomkwekerij

In onze boomkwekerijen te Oedelem en Damme kunt u ter plaatse bomen uitkiezen en uw project een persoonlijke toets geven. Onze boomkwekerij is gespecialiseerd in karaktervolle planten, meerstammige en hoogstammige solitairs.
We verplanten de bomen en struiken elke twee jaar, om een optimale wortelgroei te stimuleren en zo een gezonde boom te leveren.
Reserveer uw afspraak op ontwerp@watelle.be en kies uw droomboom rechtstreeks op de kwekerij uit. Bent u tuinarchitect of tuinaanlegger? Kom voor een vrijblijvend bezoek om inspiratie op te doen.

Meer info over Boomkwekerij
Watelle Kwekerij 28
Watelle Kwekerij 47
Waar zijn we mee bezig?

Nieuws

1J8A3740

Waterdoorlatende kleiklinkers – Wienerberger Passaqua

Een groot verhard oppervlak ecologisch en esthetisch maken? Het kan dankzij de waterdoorlatende kleiklinkers van Wienerberger. Deze Passaqua kleiklinkers zorgen ervoor dat het regenwater op een natuurlijke wijze in de bodem kan infiltreren. De kleiklinker is voorzien van afstandhouders die een voeg van 6mm breed creëren. Het water kan dus via de bredere voegen ‘passeren’. Daarnaast is de Passaqua kleiklinker ook mooi om te zien, het heeft een authentieke uitstraling. Deze kleiklinker hebben wij toegepast in het ontwerp van een parking van een apotheek. De klinker wordt hier gebruikt in combinatie met siergrind. De klinker wordt in twee kleuren toegepast, hierdoor kunnen we de nadruk leggen op bepaalde looplijnen. De parking krijgt een wintergroene aankleding met hier en daar een kleuraccent.

Watelle Kwekerij 61

We houden van de bijtjes!

In de kwekerij voeren we niet alleen een ecologisch beheer, maar stimuleren we ook de biodiversiteit door het plaatsen van bijenkasten. Zo maken we in het najaar onze eigen honing. Bestel uw potje honing via ontwerp@watelle.be