Projecten traditionele zwemvijvers 1

Projecten traditionele zwemvijvers

Demo Swimming Pond te Damme

U kan steeds vrijblijvend langskomen om onze demo zwemvijver te bezichtigen. Hier hebben we op volledig ecologische wijze een zwemvijver gecreërd van 10x4m. Ook verwarmen we wat extra bij met zonnecollectoren.

Zwemvijver in Sint-Laureins

Bij deze pastoriewoning ligt een zwemvijver van 4x10m. In de vijver zitten diepteverschillen. Het diepste punt gaat tot 1,5m en het ondiepere gedeelte is 80cm. De biozone en regeneratiezone zijn even groot als het zwemgedeelte, wat voor een optimale waterzuivering zorgt. Wij hebben voor de Swimming Pond gebruik gemaakt van de folie 3D EPDM. Er is eveneens een pompput voorzien, een diervriendelijke skimmer en een injector om de zuurtstof in de zwemvijver op peil te houden. De tuin bij deze pastoriewoning werd eerder ook al door Watelle aangelegd. Hier werd gekozen voor een houten terras in padouk en een vaste plantenborder rond de vijver.

 

Een vijver om in te zwemmen

Een vijver om in te zwemmen... Met een kleine technische pompkamer kunnen we een gewone vijver maken, die klaar is om sporadisch eens in te zwemmen.

De zwemvijver als buitenkamer

Deze Swimming Pond wordt in het terras ingepast, goed zichtbaar vanuit de woning. Hierdoor valt er altijd wel iets te beleven vanop het terras of vanuit de woning en wordt ieder seizoen goed waarneembaar. Achteraan in de tuin behouden de klanten zo ook een mooi ruim grasveld om op te ravotten.