Projecten strak eco-zwembad 1

Projecten strak eco-zwembad

Waterpret in een strak kader

In deze tuin werd een traditionele vijver omgeruild voor een biopool van Biotop. Er werd voor een strak concept gekozen waarin eco-zwembad, bijhorend poolhouse en verhardingen een mooi geheel vormen. De Living Pool is afgewerkt met een boordsteen in graniet en voorzien van een roldek, ingewerkt onder het pad. Over de hele breedte werd een ondiep gedeelte voorzien waar de klant kan pootje baden.

Eco-zwembad in strakke tuin

Als Biotoppartner hebben we bij Watelle alweer een nieuw project gerealiseerd: een Living Pool in een strakke tuin. De eigenaars van deze tuin zochten een 100% natuurlijk zwembad, passend in het strak design van hun tuin. Het zwembad bevat geen chloor, typisch aan eco-zwembaden. Dit komt door de biofilter en de PhosTec Ultra filter. Hierdoor worden de voedingsstoffen in het water gebonden, waardoor de algen aan hun bestaansbasis worden onttrokken.

Het zwembad werd voorzien van een warmtepomp en Insupool isolatie (om de temperaturen van het zwembadwater aangenaam hoog te houden). Daarnaast werd dit strak eco-zwembad afgewerkt met een PVC Liner die speciaal ontwikkeld is voor de toepassing in natuurlijk zwemwater. Dit zorgt er ook voor dat het uiteindelijke resultaat alle gewenste gelijkenissen heeft met een ‘normaal’ zwembad.

Het perfecte plaatje van een 100% natuurlijk zwembad in een 100% strakke tuin! Bij Watelle creëren we voor iedereen dé oplossing op maat. Heb jij ook een uitdaging voor ons? Of heb je vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Living Pool met knusse zithoek

Deze Living Pool is zo ingeplant dat het ook het hoogteverschil in de tuin opvangt. Vertrekkend van de woning ligt de tuin op één niveau dat langzaam afhelt en door het zwembad en een lichte helling op het oorspronkelijk niveau wordt gebracht. Door dit hoogteverschil ontstaat er een knus verdiept terras. De brede trap in natuursteentegels zorgt voor een strak geheel. De afwerking van de biozone is een combinatie van dezelfde tegels en een houten afboording.

Eco-zwembad in stedelijke omgeving

Strak zwembad maar met een ecologische toets is de gedachte bij de aanleg van deze livingpool. De biofilter wordt met hout afgedekt en zo aan het zicht onttrokken. Zo wordt er rond het zwembad extra ruimte gecreëerd voor het plaatsen van een tafel of ligzetels. Ook het roldek wordt in een houten constructie weggewerkt die tevens als zitelement kan dienen.